Plantele Medicinale

Remediile din plante sunt mai sigure decat medicamentele.

In procesul de separare a compusilor din plante de nutrientii esentiali si alte substante benefice prezente in mod natural in starea naturala a plantelor, si apoi in incercarea de a recrea acesti compusi in laborator – lista efectelor secundare tinde sa creasca.

Folosite in mod corect si sub forma adecvata, cele mai multe remedii medicinale din plante au un lung istoric de utilizare in conditii de siguranta.

Remediile din plante sunt o optiune mai accesibila.

In timp ce marile corporatii farmaceutice lacome isi maresc preturile constant, este bine de stiut ca exista si remedii naturale mult mai ieftine decat medicamentele. Fiecare om de pe aceasta planeta are dreptul sa-si poata ingriji sanatatea, indiferent de venit.

Remediile din plante sunt solutia cea mai buna in medicina sustenabila.

Plantele medicinale sunt accesibile local oamenilor din intreaga lume, oricat de indepartata ar fi comunitatea in care locuiesc. Chiar daca mare parte din arta traditionala a folosirii plantelor incepe sa se piarda in multe locuri, plantele inca exista. Doar in timpuri relativ recente am pierdut legatura cu acesti agenti stravechi de vindecare, in favoarea medicamentelor.

Cele mai multe plante contin zeci sau chiar sute de compusi vindecatori.

Acesti compusi tind sa functioneze cel mai bine si sa aiba cele mai putine efecte secundare cand se folosesc in sinergie. De aceea este mai indicata o planta medicinala care foloseste parti intregi ale plantei, sub forma de ceaiuri sau tincturi (extracte pe baza de alcool) decat un singur compus izolat in laborator.

Plantele medicinale si medicamentele farmaceutice pot interactiona.

In definitiv, ambele sunt remedii. De aceea este important sa consulti medicul sau un botanist autorizat inainte de a le combina.

Plantele folosite la gatit isi pastreaza beneficiile.

Multi oameni impart plantele in ierburi aromatice de gatit si plante medicinale, insa, in realitate multe dintre ele isi imprumuta reciproc calitatile. Adica sunt multe ierburi aromatice folosite la gatit care au proprietati medicinale si invers.

Plantele nu ar trebui folosite la fel ca medicamentele.

In lumea farmaceutica, ideea este sa iei un medicament pentru fiecare simptom in parte. Plantele actioneaza holistic: acestea intaresc corpul din interior spre exterior. De aceea este posibil sa dureze mai mult pana se observa o ameliorare a simptomelor, insa acest lucru se intampla pentru ca ele actioneaza asupra problemei de la radacina, nu sunt remedii temporare folosite ca solutii pentru un simptom sau un grup de simptome.

Sursa utilizata: https://www.care2.com/greenliving/dont-believe-in-herbal-medicine-10-things-to-change-your-mind.htm

Plantele Medicinale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
SUNA ACUM